ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Zenit maçının ardından

09 Şubat 2020 - 12:07

Turkish Airlines Euroleauge’de çift maç haftasındaki rakibimiz Rus temsilcisi Zenit St. Petersburg’du.

Temsilcimiz parkeye Kostas Sloukas, Nando De Colo, Nikola Kalinic, Gigi Datome ve Jan Vesely ilk beşiyle çıktı. Karşılaşmaya özellikle Jan Vesely (25dk. – 11 sayı  - 4 ribaund) üzerinden etkili oyun ile başlayan Fenerbahçe Beko oyun kontrolünü ele alsa da rakip takım reaksiyon göstererek oyunda dengeyi sağladı. İlk çeyrek 15-19’luk skor ile temsilcimiz adına önde tamamlandı.

İkinci çeyrekte ise takımımız sert savunma ve iyi bir hücum performansı ile giriş yaptı. Özellikle Gigi Datome (19 dk. – 11 sayı – 3 ribaund) ve Malcolm Thomas’ın (17dk. – 6 sayı – 5 ribaund) performansları ile fark açıldı ve soyunma odasına 32-41 önde girdik.

İkinci yarıda ise Koç Zeljko Obradovic ‘’Joker’’ kartını cebinden çıkardı ve sahneye son haftaların en kilit oyuncusu Leo Westermann (25dk. – 13 sayı – 4 asist) çıktı. Kritik şutları soğunkanlılık ile potaya gönderen Fransız oyun kurucu ile farkı açmak isteyen temsilcimiz Rus takımının agresif savunmasına cevap vermekte zorlandı. Üçüncü çeyrek 50-54 tamamlandı.

Son periyotta ise iki takımında karşılıklı hücum performanslarını izledik. Leo Westermann ve Derrick Williams’ın (28dk. – 9 sayı – 4 ribaund) performansları ile farkı açmak isteyen Fenerbahçe Beko’ya Austin Hollins (24dk. – 16 sayı) cevap verdi. Son 3 dakikaya hem Jan Vesely hem de Malcolm Thomas’ın beş faul ile kenarda girdiğimiz karşılaşmada hata yapmayarak karşılaşmayı 68-73’lük skor ile önde tamamladık.

Geçen haftaki Alba Berlin karşılaşmasında Koç Obradovic uzun beş ile sahada fark yaratmıştı. Bu karşılaşmada da oyun sıkıştığında bu beşi sahada tuttu. İkinci çeyrekteki muazzam agresiflik ve performansta bu beş sayesinde geldi. Koç Obradovic bence geride kalan karşılaşmalarda bu beşi özellikle maçın sıkıştığı anlarda sahada tutmak isteyecektir.

Ayrıca her maç Jan Vesely’nin oyunda ne kadar etkili bir unsur olduğunu ve rotasyonda tek yerinin doldurulamayacak oyuncu olduğunu bizlere hatırlatıyor.

Son karşılaşmalarda ise takımın diğer yıldızı Nando De Colo’da bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Takımın önemli playoff mücadelesi verdiği bu süreçte Fransız yıldıza çok ihtiyacımız var. Skor bulamamasının nedeni ise aslında CSKA forması giyerken rakiplere karşı kolay faul alırken Fenerbahçe Beko forması ile bunların hakemler tarafından engellenmesi olduğunu düşünüyorum. Burada sorumlunun Nando De Colo olmadığını kolayca anlıyoruz. (!)

En sona ise son haftaların kısa sürelerde çok iş yapan oyuncusu Leo Westermann’ı bıraktım. Fransız oyuncu her maç performansının üstüne koyuyor. Savunma yapıyor, ribaund alıyor, kritik atışları yapıyor, sorumluluk alıyor aslında bir takımın ihtiyaç duyduğu herşeyi kabullenerek takım oyuncusu oluyor. İnşallah bu performansını sezon sonuna kadar izleriz. 

Cuma akşamı rakip İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv. Ataşehir’i sarıya boyayarak gerçek cehennemi hissettirmenin vakti gelmedi mi ?

YORUMLAR

  • 1 Yorum