ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Fenerbahçe Beko hücumunu geliştirmeli

13 Aralık 2019 - 15:49

Üst üste alınan Turkish Airlines Euroleague galibiyetlerinden sonra geçen senenin F4 ve Türkiye Basketbol Ligi final serisinde rakibimiz Anadolu Efes ile karşılaştık bu hafta. Geçen senenin hatıraları çok taze olduğundan seyircinin ilgisi ve alakası oldukça yoğundu karşılaşma öncesinde. Haliyle taraftarın beklentisi yüksekti.

Takımımız maça Kostas Sloukas, Nando De Colo, Gigi Datome, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne beşi ile başladı. Derrick Williams (24 dk. – 16 sayı – 2 ribaund – 3 asist) ile karşılaşmaya hızlı başladık. Anadolu Efes tarafında ise oyuncumuza Chris Singleton (35 dk. – 9 sayı – 6 ribaund – 2 asist) karşılık verdi. Karşılıklı basketler ile ilk periyot 22-20 sonuçlandı.

İkinci çeyrekte rakibimiz özellikle pota altını efektif kullandı. Sertaç Şanlı (22dk. – 15 sayı – 5 ribaund) ve Tibor Pleiss (11dk. – 4 sayı -2 ribaund) ikilisi maça ağırlığını koydu. Sarı lacivertliler ise kritik atışları Melih Mahmutoğlu (21dk. 6 sayı – 2 asist) ile bulabildi. Devre 38-38 beraberlikle kapandı.

Larkin yine sahneye çıktı

Üçüncü çeyrekte ise bu sene Turkish Airlines Euroleauge’e perfomansı ile damga vuran Shane Larkin çıktı. (31dk. – 20 sayı -3 ribaund – 3 asist) İlk devre fırsat verilmeyen yıldız oyuncu boş atışlar ve basket faulleri üstü üste bulmaya başladı. Lacivert Beyazlılar son çeyreğe 49-59’luk skor ile önde girdi.

Maçın sonundaki tempo

Son çeyrekte ise takımımız hücumda üretkenlikten uzaklaşırken rakibimiz farkı bir ara 17 sayıya kadar çıkardı. Son 2 dakika kala Fenerbahçe Beko farkı 6’ya indirse de karşılaşma Lacivert Beyazlılar lehine 73-81 tamamlandı.

Karşılaşmada seyircinin ilgisi yoğun olsa da geçen sezonlarda büyük karşılaşmalarda ortaya konan etkileyici atmosferden uzak bir görüntü hakimdi salonda. Fark açıldıkça seyirci takıma desteği kesti ve karşılaşmanın son 4 dakikasında salondan ayrılan seyirci sayısı oldukça fazlaydı. Halbuki bu takımın potansiyeli çok yüksek. Maçı geri getirebilecek seviyede oyunculara sahibiz neden son dakikaya kadar takıma destek vermiyoruz? Tiyatro izlemeye gelen seyircilerimizin bu konuda kafa patlatmasını rica ediyorum. Takımımız bu sene çok kırılgan bir şekilde onları motive edip karşılaşmaya döndürmeliyiz.

Hücum tarafında hiç umut veren bir performans sergilemiyoruz. Dünkü karşılaşmada rakibi zorlayacak bir performans ortaya koyabilsek gerçekten bir galibiyet alabilirdik. Ama o akan ve değişen hücum performansından maalesef bu sezon çok uzaktayız.

Daha iyi verim alınmalı

Nikola Kalinic, Bobby Dixon, Joffrey Lauvergne’den gerçekten verim alamıyoruz. Durum nasıl düzelir bilmiyorum ama buna Koç Obradovic’in muhakkak çözüm bulması gerekiyor. Ayrıca geçen yazılarımda da belirttiğim gibi Derrick Williams savunmada çok aksıyor. Karşılaşmayı bir kez daha izlediğinizde onun üzerinden ya da yardıma gittiğinde tuttuğu oyunculardan ne kadar sayı yediğimizi anlayabilirsiniz.

Son olarakta karşılaşmanın hakemlerinden bahsetmek istiyorum. Evet takımımız kötü olabilir, bu sezon performansı düşük olabilir ama maça bu kadar etki etmeye hakemlerin hakları olmadığını düşünüyorum.

Bu sadece bu haftaki hakemlere özgü değil, 3-4 karşılaşmadır hakemlerin kötü performanslarını izlemek ve katlanmak zorunda kalıyoruz. Her zaman derler Euroleage’de ne kadar zirvedeysen hakemler hep senin yanında olur diye. Sanırsam bunu da yaşayarak öğreniyoruz.

Çift maç haftası

Haftaya Turkish Airlines Euroleauge’de çift maç haftası. Yunanistan deplasmanına gidiyoruz ve Panathinaikos karşılaşmasından nasıl bir sonuçla döneceğiz merak ediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum