ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Hakemler bardağı taşırdı

17 Ocak 2020 - 11:55

Umutlanmak için ve Turkish Airlines Euroleauge’deki ilk 8 takıma mesaj vermek için çok önemli bir karşılaşmaya çıktık. Rakip bu sezon yaptığı flaş transferler ve dolgun oyuncu maaşları ile şampiyonluğun en büyük adaylarından İspanyol devi Barcelona’ydı.

Ataşehir bu sezon ikinci defa SOLD OUT vererek maça ne kadar hazır ve konsantre olduğunu belli ediyordu. Taraftarlarda beklenti yüksek olmasının yanında akıllarda ilk devre deplasmanda son dakikalarda şımarık bir smaç vuran Brandon Davies vardı.

Sarı Lacivertliler karşılaşmaya Leo Westermann, Nando De Colo, Gigi Datome, Derrick Williams ve Malcolm Thomas beşi ile başladı. Karşılamaya rakip Barcelona çok hızlı bir giriş yaptı ve ilk iki dakika sonrasında farkı 11 sayıya çıkardı. Ardından Kostas Sloukas (33dk. – 14 sayı – 11 asist) ve Derrick Williams (26dk. – 7 sayı – 3 ribaund) devreye girdi takımımızda. Fakat Jan Vesely (18dk. – 7 sayı – 6 ribaund) erken faul problemine girdi ve takımdaki savunmada bir düşüş yaşandı. (12-24)

İkinci çeyreğe ise ilk dakikalarda tutuk başlayan takımımızda rotasyondan gelen James Nunnally (23dk. - 11 sayı) ve Kostas Sloukas’ın gayretleri ile fark erimeye başladı. Hem savunmada hem de hücumda efor ortaya koyan takımımız soyunma odasına sadece 3 sayı farkla geride girdi. (39-42)

Üçüncü çeyrekte ise yine etkisiz başladık. Özellikle Jan Vesely’nin kenarda olduğu dakikalarda verdiğimiz hücum ribaundları canımızı yaktı. Jeoffrey Lauvergne’nin (7 dk. – 0 sayı – 1 ribaund) box out yapmaması ve Barcelona’nın uzunlarını izlemesi pota altından bolca sayı yememize sebep oldu. (56-61)

Son periyotta ise karşılıklı sayıların ardından Fenerbahçe Beko savunmada inanılmaz bir sertlik ortaya koydu ve maçta ilk defa öne geçti. Ardından bulduğumuz boş atışlardan elimiz boş dönünce rakip bunu çok iyi değerlendirdi. Bitime 4 dakika kala ise oyundan iyice düşen temsilcimizin geri dönüş çabaları sonuçsuz kaldı ve bu önemli karşılaşmadan 74-80’lik mağlubiyet ile ayrıldı.

Gerçekten sonuca bakıldığında üzüldüğümüz ama boynumuzu bükmememiz gereken bir mağlubiyet oldu. Herkesin beklentisi çıkışımızı devam ettirip play off umutlarımızı devam ettirmemiz şeklindeydi olmadı. Fakat takımın bundan önceki performanslarına baktığımızda ise umut veren bir reaksiyon ve oyun vardı.

Hakemlerin kötü yönetimi

Bu maç genelinde çok fazla oyuncu performanslarına değinmek istemiyorum. Oyuncularımız daha iyi performans gösterebilirdi. Ancak bunun önüne geçen en önemli faktör sahada rezalet bir yönetim gösteren hakem üçlüsüydü. Sezon başından beri 2 defa takımımızdan özür dileyen Turkish Airlines Euroleauge yönetimi bu hakem performansı ile bardağı taşırdı. Gerçekten ülkemiz iki takımla temsil edildiğinden performansı kötü olan takımımızı hakemler iç saha dış daha farketmeksizin doğruyorlar.

Fenerbahçe Beko’nun değerli başkanı ve yönetim kurulu lütfen artık masaya yumruğunuzu vurup Euroleauge yönetimini çok sert biçimde uyarınız. Bu takım son 5 senedir yaptığı yatırım ile Euroleuage’e değer katmıştır ve saygıyı haketmektedir. Takımımız kötü olabilir ve yenilebiliriz bu çok normal ama hakemlerin burada adil olarak sonuca etki etmemesi gerekiyor.

Bu tutum ve hakem kararları sürdükçe seyirci en sert şekilde Euroleague’i protesto edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum