ÖZGÜR ÇETİNEL

ÖZGÜR ÇETİNEL


Sezonun geri kalanı çok zor geçecek...

21 Şubat 2020 - 20:39

Turkish Airlines Euroleauge’de bu haftaki rakibimiz İspanyol devi Real Madrid’ti. Açıkçası maça gelmeden önce alınan Türkiye Kupası’nın bu haftaki karşılaşmaya pozitif etki yapacağını ve olası play off konularını yakın arkadaşlarımla gün boyu konuştum.

Karşılaşmaya bu beklentiler içerisinde gittim fakat hayatımda ilk defa ‘’Dünya’nın En Güzel Takımı’’ nı maçın sonuna kadar izleyemedim. Çünkü son 5 dakika kala sahadaki enerji düşüklüğü, sezon genelindeki umursamazlık, reaksiyondan uzak oyuncu topluluğuna daha fazla dayanamadım. 7 sezonda 5 F4, 1 EL şampiyonluğu, 4 Türkiye Ligi şampiyonluğu, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 2 Türkiye Kupası kazanan Koç Obradovic’in Fenerbahçe Beko’sunun bu olduğuna inanamadım, inanmak istemedim.

Bu 7 sezonda geriye düştüğümüz her karşılaşmada tribündeki her taraftar bilirdi ki son topa kadar maçın içinde olacak Fenerbahçe Beko, belki maç kaybedilecek ama bilirdik ki mücadeleden bir saniye bile vazgeçmeyecek. Zaten bu yüzden takımımıza ‘’Dünya’nın En Güzel Takımı’’ demedik mi ? Bu yüzden bu takımı sevmedik mi? Bu yüzden Avrupa’nın her kentinde takımımızı desteklemek için peşinden gitmedik mi?

Fakat Real Madrid maçında sahada gördüğümüz manzara kelimeler ile anlatılacak veya tanımlanacak bir durum değildi.

Hazırlık maçı havasında çıktığımız bir karşılaşma, sonucu önemsiz ve mücadele verecek bir neden olmayan bir basketbol karşılaşmasıydı. 2-3 reaksiyon gösterilse seyircinin tüm gücünü arkasında hissedecek hamle 40 dk. boyunca hiç gelmedi sarı lacivertli takımdan.

En üzüldüğüm nokta ise bu sezon ilk defa seyircimiz de inancını yitirdi takıma karşı. Çünkü gerçekten hiç haketmediği bir ruh hali gördü parkede. Ayrıca mücadeleyi ve reaksiyonu hayat tarzı haline getiren Koç Obradovic’te haketmedi bu oyunu. En azından mücadele edip yenilerek hocamıza saygı gösterilebilirdi fakat bu da gerçekleşmedi.

Sezonun geri kalanı Fenerbahçe Beko için gerçekten çok zor geçecek. Biz takımımızı ve Koç Obradovic’i çok seviyoruz. 1 sezonda son 5 sezonun olağanüstü performansını silip atacak değiliz. Tabi ki her şartta takımımızı destekleyeceğiz ama en azından sahada biraz mücadeleyi görmek istiyoruz. En azından bunu hakediyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum