TURGUT ÇELİK

TURGUT ÇELİK


Puan tablosu farklı olacaktı Fenerbahçe açısından...

27 Ekim 2019 - 15:19 - Güncelleme: 27 Ekim 2019 - 15:23

Maç bu, taraftara zevk de verir, vermez de…

 Takım, 3 puanı hanesine yazdırır, ama futbol beğenilmez. Geçen hafta Denizlispor karşısında 3 puan gelmesine karşın Başkan Ali Koç’un “zevksiz bir maçtı” demesi gibi. 

 Aykut Kocaman’ın sabır üzerine kurulu oyun anlayışı, Konyaspor’un zorlu rakip olduğunu gösteriyordu. Ama maç, 5-1’lik skor ortada, Fenerbahçe için kolay geçti. Üstelik, Konyaspor’un şeref sayısı golünü kendi kalesine atarak…

 Takımların geçmişten gelen büyüklüğü, kadro zenginliği, maçlarda her zaman belirleyici olmuyor. Maç bu; aksilik, futbol diliyle şanssızlık, hakem rolü düşünüldüğünde, kimin kimi yeneceği belli olmaz.

 Kâğıt üzerinde favori olmak başka, sahada 3 puanı getirecek oyunu kurmak, sürdürmek başka…

 *****

 Başka maçlarda, hakemlerin olumsuz  etkileri bir yana, yakalanan fırsatlar böyle değerlendirilseydi ya da rakibe çarpıp gol olmayanlar gol olsaydı, puan tablosu farklı olacaktı Fenerbahçe açısından.

 Dememiz o ki, futbol bu, oynarsın atamazsın, rakip tek fırsatta bulduğu 3 puanla bayram eder. Bayram edenlere bakılırsa, Fenerbahçe’yi yenmenin tadı bambaşkadır. Öyle ki bir yıllık “nevale” çıkmış olur!

 Fenerbahçe, oldukça rahat oynadı. Fenerbahçe taraftarı,  Gazişehir maçından sonra, sezonun ikinci rahat maçını izledi.

 Maç, 11. dakika ile 28. dakika arasında gelen gollerle bitti! İlk yarıda kaçanlar da eklenince buna, Fenerbahçe’nin çok iyi oynadığı, Konyaspor’a fırsat tanımadığı çok rahat görülür.

 Kim bilir, belki de, hak edilmiş, ama yıllardır verilmeyen KEL arazisinin bu hafta Fenerbahçe’ye verildiği muştusu, futbolcuları coşturmuştur!

 Kısacası, 3 puan, KEL arazisi aşkına geldi!

 *****

 Geçen hafta, Fenerbahçe’de Hasan Ali Kaldırım ile Serdar Aziz’in sahada yer alması ve kendi yerlerinde aksamadan oynamaları, savunmada toparlanma olduğunu göstermiş, gelecek için olumlu işaretler vermişti.

 Stoperler kulübede beklerken stoper boşluğunu dolduran Jailson, Serdar Aziz’in sahaya dönüşüyle, kendi yerinde, yani orta sahada yer bulamadı.

 Geçen hafta, sakatlık sonrası sahada gördüğümüz Rodrigues, bu hafta fırtına gibi esti durdu. Konyaspor’un sağ kanadını çökertti.

 Sadece Rodrigues mi?

 Şöyle bir genelleme yaparsak, geride Serdar Aziz’in direnişi, Konyaspor adına attığı gol bir “kaza golü”dür, orta alanda öteki futbolcuların mücadelesi, gelecek için umut verdi.

 “Yarı iyi” Emre, sahada kaldığı sürece görevini yaptı.

 Bitti denen Ozan Tufan, bir başkaydı bugün; gittikçe de verimliliği artıyor.

 *****

 Sona Doğru…

 Fenerbahçe, ikinci yarıda  rahat mı rahattı. Skoru yakalayan takımın yapması gerekeni yaptı, top dolaştırarak dinlendi. Dinlenirken, iki gol daha geldi.

 Fenerbahçe oturdukça, öteki takımlara göre daha erken toparlanınca, futbolseverler zevkli maçlar izleyecektir.

 Son söz:

 Her maçtan çıkarılacak dersler, ders çıkaranlara yeni ufuklar açar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum